Lego-arving køber nyt gods

Anders Kirk Johansen har købt sit andet gods. Nu skal landbrugsforretningen give overskud, lyder det.
Foto: Rasmus Baaner/Polfoto
Foto: Rasmus Baaner/Polfoto

Anders Kirk Johansen, også kendt som en af Lego-arvingerne, køber nu Agersbøl Gods i Lindved tæt på Vejle og ekspanderer dermed på landbrugsområdet.

Det skriver Børsen.

Arvingen har ifølge avisen måttet lægge 31,2 mio. kr. for godset og har i samme omgang oprettet driftsselskabet Agersbøl.

Da Anders Kirk Johansen i 2003 købte Rohden Gods ved Vejle Fjord begyndte han også at drive landbrug på jorden, som i dag udgør et areal på 482 hektar. Det har ikke været nemt at gøre rentabelt, og derfor udvider han nu.

”Vi vil optimere vores landbrugsdrift. På Agersbøl er der to gode markeder, så det er dejligt. Det passer godt ind i vores produktion, idet vi har kapaciteten på maskiner og landskab, så at tage de ekstra hektar ind, er der en god forretningsmæssig idé i,” siger han til avisen.

Agersbøl har 115 hektar agerjord. Lego-arvingen har ambitioner om, at Agersbøl skal give overskud fra første år, og at Rohden også på sigt skal gøre det samme. Til avisen siger han, at der nok kan komme lidt mere til porteføljen, idet han gerne vil udvide sit landbrug stille og roligt.

Ifølge Børsen har Anders Kirk Johansen brugt et tocifret millionbeløb på at istandsætte Rohden Gods og siden 2010 har det givet et underskud på 42 mio. kr.

Lego-landmand hæver millionbeløb i privat selskab

Salg af lokale varer skal styrke Guldborgsund Frugt

Historisk gods vil tjene penge på øl

”Godsejerne” vil lancere fødevarebrand

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også