FødevareWatch

Danske svin har færre resistente bakterier

En rapport fra det europæiske fødevaresikkerhedsagentur viser, at dansk kød indeholder færre antibiotikaresistente bakterier end det europæiske gennemsnit.

Foto: JOACHIM ADRIAN/POLFOTO/ARKIV

Der er færre antibiotikaresistente bakterier i danske svin end i deres europæiske artsfæller.

Det skriver Landbrugsavisen på baggrund af en rapport fra European Food Safety Authority (EFSA), der rådgiver EU-Kommisionen i spørgsmål om europæisk fødevaresikkerhed.

Årsagen er, at de danske producenter har et lavt forbrug af antibiotika, vurderer Frank Møller Aarestrup, professor ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU) med speciale i antibiotikaresistens.

”Alle undersøgelser viser god sammenhæng mellem brug af antibiotika og forekomst af resistens. Det er meget fremtrædende, at Danmark ligger lavt,” siger han til Landbrugsavisen.

De danske kødproducenters forbrug af antibiotika ligger omkring en tredjedel under det europæiske gennemsnit, oplyser Landbrug & Fødevarer til mediet.

Dansk antibiotika-forbrug blandt Europas laveste

Dobbelt så mange MRSA-smittede i 2014

Flere europæere bliver smittet med livsfarlig bakterie

Danske virksomheder går fri af nye emballageregler

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier