Danske svin har færre resistente bakterier

En rapport fra det europæiske fødevaresikkerhedsagentur viser, at dansk kød indeholder færre antibiotikaresistente bakterier end det europæiske gennemsnit.
Foto: JOACHIM ADRIAN/POLFOTO/ARKIV
Foto: JOACHIM ADRIAN/POLFOTO/ARKIV

Der er færre antibiotikaresistente bakterier i danske svin end i deres europæiske artsfæller.

Det skriver Landbrugsavisen på baggrund af en rapport fra European Food Safety Authority (EFSA), der rådgiver EU-Kommisionen i spørgsmål om europæisk fødevaresikkerhed.

Årsagen er, at de danske producenter har et lavt forbrug af antibiotika, vurderer Frank Møller Aarestrup, professor ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU) med speciale i antibiotikaresistens.

”Alle undersøgelser viser god sammenhæng mellem brug af antibiotika og forekomst af resistens. Det er meget fremtrædende, at Danmark ligger lavt,” siger han til Landbrugsavisen.

De danske kødproducenters forbrug af antibiotika ligger omkring en tredjedel under det europæiske gennemsnit, oplyser Landbrug & Fødevarer til mediet.

Dansk antibiotika-forbrug blandt Europas laveste

Dobbelt så mange MRSA-smittede i 2014

Flere europæere bliver smittet med livsfarlig bakterie

Danske virksomheder går fri af nye emballageregler

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter