FødevareWatch

Dansk MRSA-sanering vil koste 10 mia

Går danskerne i sporet på de norske naboer i forsøget på at få bugt med spredningen af MRSA-virus, vil det kunne komme til at koste omkring 10 mia. kr. vurderer Fødevarestyrelsen.

Foto: Peter Klint/Polfoto/Arkiv

Som det eneste land i verden kan Norge prale med at have en samlet svinebestand uden smitte fra den antibiotikaresistente MRSA-virus CC398, men vil man i Danmark sanere sig til samme status, kommer det til at koste omkring 10 mia. kr., skriver Ingeniøren.

Tidligere har man regnet sig frem til, at prisen for en dansk MRSA-sanering ville koste 3,5 mia. kr., men grundlaget i den beregning var antagelsen om at kun 20 pct. af de danske svine er smittet med MRSA. Ifølge den seneste rapport fra december er smitten blandt slagtesvin i stedet spredt til 68 pct., og dermed bliver det langt dyrere at foretage en samlet sanering end først antaget.

"Derfor ved vi i dag, at prisen bliver højere end 3,5 milliarder kr. Jeg tør ikke sige, at man bare skal gange med tre for at få den rigtige pris, men prisen bliver i hvert fald det dobbelte af de 3,5 milliarder kroner og måske endnu mere," siger Per Henriksen, der er veterinærdirektør i Fødevarestyrelsen.

Norge viser vejen: Vi har udryddet svine-MRSA

To tredjedele af danske svinebestande har MRSA

MRSA bæres af få grise

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier