FødevareWatch

Medie: Søren Gade er favorit til topjob

Den tidligere forsvarsminister og formand i Landbrug & Fødevarer kan være på vej til et nyt job i finansverden.

Foto: POLFOTO

Finansrådets bestyrelse ønsker sig en ny direktør, som forstår de nye udfordringer, banksektoren står over for, er en god kommunikator og kan finde sig hjemme i det politiske liv.

Det kan dog blive svært at finde, vurderer en headhunter over for Berlingske Business.

"Der bliver efterspurgt en masse kompetencer, men man bliver også nødt til at se på, hvem der er mulig at tiltrække. Typisk vil det til denne type stillinger ikke være muligt at ansætte en person fra den absolutte top, og derefter kan man i øjeblikket sige, at Finansrådet søger en hest med fem ben," siger Peter Tøffner fra headhunterfirmaet Momentum Consulting.

Berlingske Business har spurgt fire headhuntere om, hvem deres favoritter til stillingen er, og her bliver Søren Gade, der er tidligere adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, udpeget af flere headhuntere til at være den mest oplagte kandidat, fordi han vil have den nødvendige ledelsesmæssige pondus.

Den anden er Louise Mogensen, der i dag er vicedirektør i Finansrådet, fordi hun allerede kender Finansrådet og i et vist omfang har stået for kommunikationen i Finansrådet. Den tredje er Julie Galbo, der er chef for divisionen Alternatives & Manager Selection i Nordea. Hun er en højt profileret medarbejder, har den fornødne ledelseserfaring og en god indsigt i sektoren.

Endelig er headhunternes sidste bud Brian Mikkelsen, der er gruppeformand og erhvervsordfører for de Konservative. Han har tidligere sagt, at han vil overveje at forlade politik, hvis de Konservative ikke kommer i regering efter næste valg.

Søren Gade forlader Landbrug & Fødevarer

Formand om Gades afgang: "Situationen var uholdbar"

”Det svarer til, at en Venstre-mand kom ind i toppen af et fagforbund"

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier