FødevareWatch

Økologer vil bevare årlig kontrol

De danske økologer er skeptiske over for et EU-forslag, der afskaffer den årlige kontrol af produktionen. Garanteret kontrol skaber troværdighed, mener branchen.

Foto: Per Folkver

De danske økologer er bekymrede over et nyt forslag fra EU, der lægger op til, at kontrollen af økologiske producenter fremover skal være risikobaseret frem for obligatorisk.

I dag får de danske økologer besøg én gang om året, hvor myndighederne tjekker, at deres produktion lever op til de gældende krav.

Men ifølge forslaget til en økologiforordning fra EU-Kommissionen, der bliver positivt modtaget af Fødevareministeriet, skal antallet af besøg i stedet være baseret på en risikovurdering. Det skriver Altinget.

Det ærgrer imidlertid branchen, der mener, at den garanterede kontrol er med til at skabe troværdighed.

“Det er helt afgørende, at forbrugerne har tillid til de økologiske produkter, og at der rent faktisk bliver leveret den merværdi, de betaler for. Og for markedet er det en vigtig del af anprisningen, at der faktisk er garanteret en årlig kontrol,” siger Kirsten Lund Jensen, økologichef i Landbrug & Fødevarer til Altinget.

Fødevareminister Dan Jørgensen (S) er dog lydhør for kritikken og skriver i en mail til mediet, at han vil medtænke synspunktet, når spørgsmålet bliver drøftet på et rådsmøde i maj.

2014 set med de økologiske briller på

Brikkerne falder på plads i øko-aftale

Et år med Dan J: Det mener erhvervet om ministeren

Mere fra FødevareWatch

Kraftig inflation kan bremse Stryhns Gruppens gode takter

Det friske regnskab for 2021 fra Stryhns Gruppen viser minimal slinger i valsen i et år, der har været præget af svært tilgængelige råvarer og prisstigninger. Flere udfordringer står dog i kø, så de samme økonomiske resultater bliver svære at nå i 2022, siger topchef.

Topskifte i Carlsberg kan sætte en prop i større planer

Heine Dalsgaards farvel som finansdirektør udfordrer stabiliteten i toppen af en virksomhed af Carlsbergs størrelse. Derfor burde eventuelle forestående planer om et snarligt skifte på topposten være sat på standby, mener to headhuntere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier