FødevareWatch

Stort mismod hos landmænd

Danske landmænds syn på fremtiden ser sort ud. Det viser undersøgelse fra Videncenter for Landbrug.

Foto: Thomas Emil Sørensen

Glasset er halvt tomt, hvis du spørger den overvejende del af danske landmænd, når de skal vurdere deres forventninger til næste år, som de sidste seks måneder har vendt sig til det værre. Det viser en endnu ikke offentliggjort undersøgelse fra Videncenter for Landbrug, hvor ca. 300 landmænd har deltaget, skriver Børsen.

En konjunkturindikator som er sammensat af de mange landmænds forventninger til produktion, investeringer og driftsresultat, er således fra juni i år til nu faldet fra 20,6 til minus 6.

Hver eneste svar vægtes, for at det samlede materiale skal give et billede af hele erhvervet. Indikatoren har ikke i de fem år den er blevet lavet været negativ.

Og landmændenes problemer kan få konsekvenser for ejendomspriserne.

”Når selv de bedste landmænd kan have det svært, så er det alvorligt. Vi kan ikke afvise, at det får en effekt hos os. Kommer flere ejendomme til salg end markedet lige kan absorbere, så påvirker det naturligvis,” siger bankdirektør Lars Møller fra Spar Nord og understreger, at han ikke er så bekymret for jordpriserne som for værdien af utidssvarende bygninger, der ved et salg skal tages ud af drift.

Utilfredse landmænd vil ændre gammel regel

168 sukkerdyrkere har stadig penge til gode

AP Pension vil investere i flere landbrug

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier