FødevareWatch

Fødevareerhvervet skal redde den rådne banan

Fødevareklyngen skal fortsat stå for en stor del af arbejdspladser i yder- og landkommunerne i fremtiden. Men det bliver svært at fastholde jobs, advarer professor.

Foto: Joachim Adrian/Polfoto/Arkiv

Fødevareerhvervet skal stå for fremtidens jobskabelse i yder- og landkommunerne, hvor 11,7 pct. i dag arbejder med landbrug eller fødevarer. Det skriver Foodculture.dk på baggrund af en ny analyse.

”I yder- og landkommunerne har man altså ikke har så mange muligheder at satse på. Man kan lave turisme og fødevareerhverv. Groft sagt, er det de eneste to muligheder der er,” siger professor Bent Greve, Institut for Samfund og Globalisering på Roskilde Universitet, til websitet.

Han vurderer, at fødevareklyngen fortsat vil stå for de fleste arbejdspladser i fremtidens Udkantsdanmark, men at det bliver svært at skabe nye jobs på grund af den internationale konkurrence.

”Hvis dansk landbrug og fødevarer skal konkurrere med udlandet, skal erhvervet være mere produktiv. De har hele tiden behov for at effektivisere og udvikle nye teknologier. Det betyder, at behovet for hænder daler lige så stille, uanset hvad vi gør,” siger Bent Greve til foodculture.dk.

Undersøgelse: Fødevareklyngen forventer vækst

Analyse: Fødevareklyngen halter efter dansk økonomi

Danske særkrav sender arbejdspladser ud af landet

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier