Fødevareerhvervet skal redde den rådne banan

Fødevareklyngen skal fortsat stå for en stor del af arbejdspladser i yder- og landkommunerne i fremtiden. Men det bliver svært at fastholde jobs, advarer professor.
Foto: Joachim Adrian/Polfoto/Arkiv
Foto: Joachim Adrian/Polfoto/Arkiv

Fødevareerhvervet skal stå for fremtidens jobskabelse i yder- og landkommunerne, hvor 11,7 pct. i dag arbejder med landbrug eller fødevarer. Det skriver Foodculture.dk på baggrund af en ny analyse.

”I yder- og landkommunerne har man altså ikke har så mange muligheder at satse på. Man kan lave turisme og fødevareerhverv. Groft sagt, er det de eneste to muligheder der er,” siger professor Bent Greve, Institut for Samfund og Globalisering på Roskilde Universitet, til websitet.

Han vurderer, at fødevareklyngen fortsat vil stå for de fleste arbejdspladser i fremtidens Udkantsdanmark, men at det bliver svært at skabe nye jobs på grund af den internationale konkurrence.

”Hvis dansk landbrug og fødevarer skal konkurrere med udlandet, skal erhvervet være mere produktiv. De har hele tiden behov for at effektivisere og udvikle nye teknologier. Det betyder, at behovet for hænder daler lige så stille, uanset hvad vi gør,” siger Bent Greve til foodculture.dk.

Undersøgelse: Fødevareklyngen forventer vækst

Analyse: Fødevareklyngen halter efter dansk økonomi

Danske særkrav sender arbejdspladser ud af landet

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter