FødevareWatch

Flere fisk på vej mod danske havne

Når det nye forbud mod 'udsmid' næste år træder i kraft, vil det betyde en større råvaremængde til den danske fiskeindustri.

Foto: Jan Dagø / Ritzau Scanpix

Fra 2015 og frem til 2019 indføres der skridt for skridt et såkaldt forbud mod ”udsmid” i Danmark.

Det betyder, at fiskerne ikke længere må smide de fisk overbord, som er af den forkerte art eller for små. Fiskerne skal tage dem med i land, fordi kun få af de udsmidte fisk har vist sig at overleve. Det nye forbud vil betyde flere fisk til den danske fiskeindustri, skriver Politiken.

”Det her er den største reform af den fælles fiskeripolitik, siden den blev indført for 30 år siden,” siger enhedschef Jakob Nielsen fra Naturerhvervstyrelsen til avisen og fortsætter:

”Man ønsker at komme det spild af ressourcer til livs, der sker, når man smider en masse døde fisk over bord.”

En rapport fra DTU Aqua viser, at fiskerne i Danmark smider ca. en fjerdedel af de fisk, de fanger, overbord igen. De ekstra mængder af fisk som fremover bliver taget med i land vil øge mængden af råvarer til fiskeindustrien.

EU-Kommissionen vil skære i danske fiskekvoter

EU forbyder fisk fra Sri Lanka

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier