FødevareWatch

EU forbyder fisk fra Sri Lanka

Der er ikke styr nok på fiskeriet i Sri Lanka. Så nu lukker EU for importen for landet, der eksporterer fisk og fiskeprodukter til Danmark for cirka en mio. kr. om året.

Foto: Thomas Borberg / Ritzau Scanpix

Myndighederne i Sri Lanka må se at få bedre styr på sine fiskere og deres fangst, hvis landet vil gøre sig håb om fortsat at sælge fisk til Europa.

EU-Kommissionen har tirsdag besluttet at forbyde al import af fisk og fiskeprodukter fra østaten i Det Indiske Ocean, fordi landet ikke har rettet ind efter en tidligere advarsel om at sætte ind mod ulovligt fiskeri.

Fiskeri er et vigtigt erhverv i landet, og der er for alvor kommet gang i eksporten, efter at der er lagt låg på årtiers politiske uroligheder. Sri Lanka er blandt andet en af verdens største eksportører af tun.

Ny aftale om fiskekvoter er på plads

Der er i øjeblikket 91 lande, der opfylder kravene for at eksportere fisk til EU, der blandt andet stiller krav om, at fangsten bliver registreret, så man for eksempel ikke fanger truede arter.

Ifølge EU-Kommissionen bliver der verden over hvert år fanget mellem 11 og 26 millioner ton fisk ulovligt. Det svarer til 15 procent af alle fangster.

Den danske import af fisk og fiskeprodukter fra Sri Lanka lå ifølge Danmarks Statistik sidste år på en værdi af omkring en million kroner.

EU's importforbud ventes at træde i kraft om tre til fire måneder.

Professor: Detailkæde vildleder om bæredygtige fisk

Dansk Supermarked om kritik: Det er en tåbelig diskussion

Mere fra FødevareWatch

Horestas nye direktørtrio: Vi skal blive skarpere

INTERVIEW: Horesta er på mange måder den ønskede fælles indgang for hotel- og restaurationsbranchen, men ifølge organisationens tre nye direktører er der dog steder, hvor der kan strammes op. ”Vi er en Ferrari, der kører på to ventiler i stedet for otte,” lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier