FødevareWatch

Forkert landbrugsstøtte koster staten 158 mio

Danske landmænd har fået forkert landbrugsstøtte for 158 mio. kr. siden 2012. Pengene er udbetalt, og derfor afholder staten regningen.

Foto: Joachim Adrian/Polfoto/Arkiv

Danske landmænd har siden 2012 modtaget 158 mio. kr. i forkert landsbrugsstøtte. Det viser en gennemgang tv2.dk har lavet af EU-kommisionens krav om tilbagebetaling.

Da pengene allerede er blevet udbetalt til landbruget kan de ikke opkræves med tilbagevirkende kraft, og derfor har den danske stat afholdt regningen.

Vi har strammet meget op på vores kontroller og øget kvaliteten af vores markblok-register"

Hans Jørgen Langfrits, enhedschef, NaturErhvervstyrelsen
Årsagen til den forkerte støtte er ifølge EU-kommissionen, at NaturErhvervstyrelsen er for dårlig til at kontrollere landbrugsarealerne.

Derfor har styrelsen nu igangsat en række tiltag for at forbedre sin praksis, fortæller enhedschef Hans Jørgen Langfrits.

”Vi har strammet meget op på vores kontroller og øget kvaliteten af vores markblok-register (billeder af store områder med marker, red.). Det bliver nu opdateret hvert 3 år, hvilket svarer til EU's bedste praksis på området. Samtidig har vi strammet op på vores fysiske kontroller ude i marken, og vi arbejder på at finde frem til definitioner, der gør det nemmere at forstå og kontrollere reglerne i forhold til græs og udyrkede arealer,” siger han til tv2.dk og understreger, at alle lande, der modtager landbrugsstøtte, begår fejl.

I denne uge tabte Danmark en ankesag om forkert landbrugsstøtte for 750 mio. kr., og i alt har staten ifølge Rigsrevisionen modtaget krav om tilbagebetalinger på ca. en mia. kr. i perioden fra 2002-2013, fordi EU-kommisionen har konstateret mangler i de danske myndigheders kontrol med landbrugsarealerne.

EU: Danmark taber ankesag om landbrugsstøtte for 750 mio kr

Styrelse: Vi arbejder intenst med at mindske fejl

Danmark er blandt de største svindlere med EU-midler

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier