FødevareWatch

L&F tager afstand fra dansk svindel med EU-midler

Svindel med EU-midler ødelægger både befolkningens og politikernes tillid til de danske landmænd, lyder det fra L&F som reaktion på ny rapport.

Foto: Ritzau Scanpix

Ifølge en ny rapport fra EU’s antisvindelenhed står Danmark sammen med Italien, Bulgarien og Rumænien for 75 pct. af alle svindelsager med EU-landbrugsmidler, og sidste år fuskede danske landmænd alene for i alt 19 millioner kroner fordelt på 66 forskellige sager.

Hos Landbrug og Fødevarer tager man på det kraftigste afstand til den danske svindel med EU-midler.

Hvis vi skal drive landbrug i Danmark i fremtiden, så skal vi altså have befolkningen og politikernes tillid"

Lone Saaby,

”Vi har en fuldstændig klar holdning til, at man skal drive sit landbrug efter loven, og at man skal følge de regler, der er inden for EU. Og én sag er absolut én for meget. Vi bruger enhver lejlighed til at sige til vores landmænd, at hvis vi skal drive landbrug i Danmark i fremtiden, så skal vi altså have befolkningen og politikernes tillid. Det får man ikke ved at tage love og regler inden for EU i egen hånd,” siger erhvervsdirektør i Landbrug og Fødevarer, Lone Saaby, til Fødevarewatch.

Ifølge Landbrug og Fødevarer har man allerede taget konsekvensen af de ulovlige sager, der nu er kommet på EU’s liste over svindel med EU-midler. Tilbage i maj måned startede en retssag mod de danske landmænd, der har brudt loven, og som ifølge Lone Saaby ødelægger det for andre lovlydige landmænd.

”Der er tale om gamle sager, som vi i landbruget har taget konsekvensen af. Alle de her sager med svindel har direkte konsekvenser for EU's budget. Svindel med EU-midler kan på ingen måder accepteres,” siger hun.

Danmark er blandt de største svindlere med EU-midler

EU øger støtten til pressede landmænd

EU-sag mod tyske bønder gavner dansk landbrug

Mere fra FødevareWatch

Kraftig inflation kan bremse Stryhns Gruppens gode takter

Det friske regnskab for 2021 fra Stryhns Gruppen viser minimal slinger i valsen i et år, der har været præget af svært tilgængelige råvarer og prisstigninger. Flere udfordringer står dog i kø, så de samme økonomiske resultater bliver svære at nå i 2022, siger topchef.

Topskifte i Carlsberg kan sætte en prop i større planer

Heine Dalsgaards farvel som finansdirektør udfordrer stabiliteten i toppen af en virksomhed af Carlsbergs størrelse. Derfor burde eventuelle forestående planer om et snarligt skifte på topposten være sat på standby, mener to headhuntere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier