FødevareWatch

Global kornproduktion nedjusteres

Den globale kornproduktion i høståret 2014/15 ventes at falde - trukket ned af to kornsorter.

Foto: POLFOTO

Den globale kornproduktion, i høståret 2014/15, ventes at falde sammenlignet med produktionen i 2013/14.

Det skriver Landbrug & Fødevarer (L&F) i en dugfrisk markedsanalyse baseret på  input fra International Grains Council  (IGC).

Ifølge IGC vurderes den globale kornhøst i 2014/15 at blive 1.935 mio. tons, hvilket er en mindre nedjustering fra sidste måned, hedder det i det såkaldte "Markedsblik" fra L&F.

"I forhold til det nuværende høstår 2013/14 er det et fald på knap 2 pct. Faldet i den totale kornproduktion kan henføres til et fald for både hvede og majs."

*Den globale hvedehøst ventes i 2014/15 at falde med 2 pct. sammenholdt med 2013/14. Det skyldes hovedsagligt lavere høstudbytte end dette års meget høje niveau. Prognosen er nedjusteret ift. forrige måned pga. forsinket såning i USA og arealskifte til sojabønner.

*Den globale majshøst forventes ligeledes i høståret 2014/15, at falde med 2 pct. Hovedårsagen er ligesom for hvede, at udbyttet er lavere end dette års høje niveau. Prognosen er nedjusteret i forhold til forrige måned (11 mio. tons), forårsaget af relativ sen såning i USA.

Genmodificering kan fjerne gluten fra hvede

Dansk landbrug har ramt bunden 

Mere fra FødevareWatch

Diningsix-direktør takker af

Restaurantkoncernens adm. direktør giver i stedet stafetten videre til medstifter, mens han selv fortsætter som kommerciel direktør udstationeret i London.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier