FødevareWatch

Minister til fiskerne: Klap lige hesten

Danmarks Fiskeriforening har været ude og foreslå stop for import af fisk fra Norge. Ro på - vi er i gang med at forhandle, lyder meldingen fra ministeren.

Foto: PR

Mandag meldte Danmarks Fiskeriforening ud, at de vil have stoppet import af fisk fra Norge. Danske fiskere har siden nytår været forhindret i at hente fisk i norsk farvand i Nordsøen og Skagerrak, og det har kostet dem millioner.

Weekendens forhandlinger mellem EU og Norge brød sammen i sidste øjeblik, da Norge meldte ud, at landet først vil skrive under, når der også er en aftale om makrelkvoterne i Nordatlanten på plads. Det fik fiskernes organisation i Danmark til at reagere med et krav om importforbud fra Norge.

De kan dog godt slå koldt vand i blodet, mener fødevareminister Dan Jørgensen (S).

”Altså, for det første skal sanktioner vedtages i Bruxelles, så det vil være derfra, at det skal komme i et udspil. Men derudover bliver jeg altså nødt til at sige: Klap lige hesten, så længe forhandlingerne foregår. Der er forhandlinger, mens vi to taler sammen, så at tale om sanktioner i en situation, hvor forhandlingerne ikke er afsluttet, er næppe særligt gavnligt,” siger fødevareministeren til FødevareWatch.

Har du et bud på, hvornår de forhandlinger finder sin afslutning?

”Jeg vil tro, at det kommer til at ske ganske hurtigt.”

I den her uge?

”Jeg kan desværre ikke komme det nærmere.”

Siden torsdag har parterne forhandlet i Edinburgh i Skotland, og sent fredag nat nåede EU og Norge ellers til enighed om fiskekvoterne i 2014 for Nordsøen og Skagerrak. Det varede dog kun, indtil Norge kom med sit krav om makrelkvoter.

Fiskeindustrien lider under konflikt mellem Norge og EU

Fiskere kræver millioner fra EU og den danske regering

Fiskeopdræt skal give flere kroner i eksportkassen 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier