Fiskeriet glæder sig over ny havplan

I havplanen afsættes blandt andet 75 mio. kr., der frem mod 2030 skal understøtte en bæredygtig udvikling af fiskerierhvervet.
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Ny, dansk havplan får en varm velkomst af fiskeriet, der glæder sig over, at der i planen er lagt fokus på sameksistens mellem fiskeriet, det øvrige ”Vandkantsdanmark” og den bæredygtige udvikling, der foregår her.

Det skriver Fiskeritidende

”Jeg er tilfreds med, at aftalen helt overordnet slår fast, at der skal være sameksistens og plads til fiskeriet. Det er en forudsæting for, at fiskeriet fortsat kan bidrage med sunde og klimavenlige fødevarer og tusindvis af arbejdspladser i Vandkantsdanmark. Det skaber lidt ro omkring rammerne for dansk fiskeri de kommende år, og vi kan arbejde videre for at sikre udviklingen af dansk fiskeri. Og så er det glædeligt, at der også afsættes midler på Finansloven til det formål,” siger formand for Danmarks Fiskeriforening, Svend-Erik Andersen, til Fiskeritidende. 

Et bredt flertal af partier indgik onsdag aftalen om en ny, dansk havplan, hvori der blandt andet afsættes 75 mio. kr. til fiskeriet frem mod 2030.

Aftalen indebærer blandt andet, at andelen af det, der kaldes ”strengt beskyttede” naturområder på havet hæves fra 4 pct. til 8 pct. i 2028 og 10 pct. i 2030. I disse områder vil fiskeri - herunder med bundtrawl - råstofudvinding, klapning og vedvarende energi være forbudt.

Derudover udpeges 30 pct. af havarealerne til ”beskyttet natur.”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også