Rekordhøje priser skubber stor lakseproducents driftsresultat i vejret

Lakseproducenten Salmar har netop offentliggjort stort overskud for første kvartal.
Laksegiganten Salmar har præsenteret et meget positivt resultat for første kvartal. | Foto: Pr / Salmar
Laksegiganten Salmar har præsenteret et meget positivt resultat for første kvartal. | Foto: Pr / Salmar

Det norske laksopdrættereselskab Salmar har leveret langt over analytikernes forventning og øger driftsresultatet til 1,88 mia. norske kroner svarende til 1,21 mia danske kroner. 

Det var ellers ventet, at Salmars driftsresultat ville stige til 1,68 mia. norske kroner fra 1,26 mia. norske kroner ved samme kvartal i 2022. 

Rekordhøje priser på laks og høj efterspørgsel efter sund og nærende mad er ifølge Salmars adm. direktør, Frode Arntsen, nogle af forklaringerne på det positive resultat. Men til Salmars hjemmeside sender han også en tak til de ansatte for deres omstillingsparathed:

”Midt i en tid med stor politisk usikkerhed har vores ansatte udført et eksemplarisk arbejde med at kombinere virksomhederne Salmar, NTS, NRS og Salmonor,” udtaler Frode Arntsen med en henvisning til, at Salmar sidste år opkøbte Norway Royal Salmon (NRS), og Salmonor blev samtidigt opslugt.

Salmar har slagtet 48.500 ton i kvartalet og forventer at hæve tallene i det kommende kvartal. 

Ifølge E24 var der i dagens melding også nyheden om, at Salmar ville fortsætte årets slagtemål, hvilket betyder, at selskabet vil slagte 243.000 tons i Norge, 16.000 tons i Island og 37.000 tons i Skotland. 

I 2022 slagtede laksekoncernen samlet 193.700 tons laks. 

Salmars største konkurrent, den største norske laskeproducent Mowi, præsenterede forleden et meget positivt driftsresultat.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også