Mowi foreslår trecifret millionudbytte efter bedste kvartal nogensinde

Udbytteforslaget kommer oven på et første kvartal, der for lakseselskabet, der er det største af sin slags i verden, kastede stærk vækst af sig.
Mowi omsatte i kvartalet for 1,3 mia. euro. | Foto: Mowi/pr
Mowi omsatte i kvartalet for 1,3 mia. euro. | Foto: Mowi/pr

Den norske laksekæmpe Mowi lagde godt til i årets første kvartal og foreslår som følge en udbyttebetaling på mere end 1 mia. norske kr. svarende til i omegnen af 660 mio. danske kr. 

Ifølge mediet E24 omsatte Mowi i første kvartal for 1,3 mia. euro, hvilket var mere end den forventede stigning til 1,2 mia. euro mod 1,1 mia. euro i første kvartal af 2022 - en stigning, der blandt andet skyldes høje laksepriser og en svag, norsk krone. 

Driftsresultatet steg ligeledes - dette til 322 mio. euro fra 207 mio. euro i det sammenlignelige kvartal sidste år. 

”Gode priser og stærke operationelle resultater over tid fra mine 11.500 kolleger i 25 lande verden over gjorde årets første kvartal til vores bedste kvartal nogensinde. I forhold til samme kvartal sidste år klarer vi os bedre på næsten alle målbare indikatorer,” udtaler lakseselskabets topchef, Ivan Vindheim, i en fondsbørsmeddelelse

I forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet for første kvartal fortæller Mowi videre, at man for det samlede 2023 holder fast i prognosen om at slagte rekordhøje 484.000 tons i løbet af året. I kvartalet blev der slagtet 103.000 tons, mens der for andet kvartal forventes slagtning af i alt 104.500 tons. 

Samtidig italesætter Ivan Vindheim i fondsbørsmeddelelsen atter den lakseskat, der lige nu er under udarbejdelse i det norske Stortinget. I det seneste forslag lægges der ifølge E24 op til en skattesats på 35 pct. 

”Dette skatteniveau er hverken holdbart eller foreneligt med regeringens erklærede vækstambitioner for branchen. Hvis afgiften bliver vedtaget i Stortinget, vil den gøre enorm skade på det norske havbrugserhverv i form af reducerede investeringer og tabte arbejdspladser,” lyder det fra topchefen. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også