Overenskomst på plads for 1200 fiskere

Forhandlingerne mellem Danmarks Fiskeriforening og Danmarks Pelagiske Producentorganisation på den ene side og 3F Transport på den anden, er landet. Med aftalen kan de ansatte se frem til mere i pension, mens lærlinge også kan se frem til højere løn.
Foto: Ernst van Norde
Foto: Ernst van Norde

Underskrifterne er sat på en ny overenskomst, som skal gælde for de omkring 1200 ansatte om bord på de danske fiskefartøjer. 

”Jeg er rigtig glad for, vi har fået enderne til at mødes og indgået en aftale, der sikrer gode forhold for alle ansatte i dansk fiskeri, og som samlet set bidrager til, at det er attraktivt at arbejde i dansk fiskeri. Det er enestående, at alle fartøjer i dansk fiskeri er omfattet af overenskomsten, og det er jeg meget stolt af,” siger Svend-Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening i en pressemeddelelse.

3F Transport glæder sig også over, at der er landet en aftale.

”Jeg er rigtig glad for, at vi har sikret, at timelønssatsen er blevet hævet i tråd med de øvrige overenskomstaftaler på arbejdsmarkedet. Jeg er også rigtig godt tilfreds med, at vi med aftalen tager et skridt i forhold til at sikre de danske fiskere gode pensionsforhold med en historisk stigning. Endelig hæfter jeg mig ved, at vores aftale værner mod unfair konkurrence fra udenlandsk arbejdskraft, så alle i dansk fiskeri ansættes på lige vilkår uanset hvilket land, man kommer fra,” siger Karsten Kristensen, 3F’s forhandler og næstformand i 3F Transport. 

Aftalens hovedelement er stadig en aflønning af mandskabet som en procentsats af omsætningen på fartøjerne. Derudover fastsættes en mindsteløn og pensionssatser.

Derudover sikrer aftalen, at arbejdskraft fra 3. lande ansættes på samme vilkår som danske fiskere. Og endelig sikres lærlingene i dansk fiskeri udsigt til mere i løn og bedre pensionsvilkår. 

”Jeg er glad for, at vi også forbedrer vilkårene for de unge mennesker, der skal ind i fiskeriet. Samlet set vil jeg derfor også takke 3F for et godt og fortroligt samarbejde om en balanceret aftale, der gerne skulle sikre, at fiskerierhvervet er attraktivt for alle,” siger Svend-Erik Andersen. 

Aftalen indgår i en samlet mæglingsskitse sammen med overenskomster fra andre brancher, og den skal til afstemning inden for de næste uger. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også