FødevareWatch

Norsk lakseopdræt i chok oven på ny afgift

Ny lakseafgift har efterladt norsk opdrætserhverv i choktilstand. Ifølge fiskeorganisation ødelægges den norske konkurrenceevne med den netop annoncerede skattepakke.

Foto: Cicilie S. Andersen/Ritzau Scanpix.

Den norske konkurrenceevne bliver kvalt af ny lakseafgift, lyder det ifølge E24 fra den norske brancheorganisation Sjømat Norge.

”Nu reduceres den norske industris konkurrenceevne. Vi opgiver førertrøjen. Akvakultur er en industri, der har tekniske løsninger, som muliggør produktion over alt i verden. Vores konkurrenter i andre nationaer har fået en gave fra Støre-regeringen,” siger organisationens adm. direktør, Geir Ove Ystmark, til avisen.

Den nye lakseafgift blev præsenteret af Norges statsminister Jonas Gahr Støre og finansminister Trygve Slagsvold Vedum onsdag som led i en større skattepakke, der samlet forventes at give 33 mia. norske kroner i landets statskasse årligt.

Blandt andet foreslåes der med pakken, at opdrætsanlæg på 4000-5000 laks, ørred eller regnbueørred pålægges en skat på 40 pct. - en såkaldt grundrenteskat. På den måde vil den norske stat kunne få større andel i indtægterne fra den boomende, norske industri.

Norsk regering foreslår øget beskatning af fiskeopdræt

Norske lakseaktier kølhalet efter forslag om ekstraafgift

Seafood Danmark-ejer hæver barren for fremtidens vækst

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier