FødevareWatch

Norsk aktionær går på storkøb og ejer nu 98 pct. af dansk fiskemelskoncern

Købet af aktier er det seneste i en perlerække af opkøb, hvor den norske aktionær har sat sig tungt på den danske olie- og fiskemelskoncern Triplenine Group.

Foto: Casper Holmenlund Christensen/ERH

Den norske storaktionær Koppernæs Protein har købt alle de aktier, som den FF Skagen-ejede fiskerivirksomhed H.F. Industrifiskehandel havde i fiskemels- og oliekoncernen Triplenine Group fra Esbjerg. Koppernæs Protein ejer dermed 98,03 pct. af aktierne i Triplenine Group.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse. Ingen af parterne ønsker at oplyse købsprisen for aktierne.

Kenneth Lande Klokk, koncernchef i Koppernæs Protein, udtaler i meddelelsen, at han er glad for at have landet aftalen med FF Skagen, og at Koppernæs Protein kan spille en vigtig rolle i fremtidens fødevareproduktion.

”Verden har brug for bæredygtig mad, og vi har en klar, langsigtet strategi for at yde et positivt bidrag i denne retning. Vi har været involveret i havindustrien i generationer og vil fortsat aktivt udvikle dette forretningsområde videre i en overskuelig fremtid,” siger Kenneth Lande Klokk.

Johannes Palsson, adm. direktør for FF Skagen, deler ligeledes glæden over frasalget.

”Vi er også meget glade for, at vi har landet en aftale med Koppernæs Protein A/S om salget af vores aktier i Triplenine Group A/S. Vi blev ejere af aktierne i 2015, da vi overtog H.F. Industrifiskehandel ApS, og vi har ikke haft nogen strategi om at beholde de aktier på den lange bane,” siger Johannes Palsson i meddelelsen.

Som Kenneth Lande Klokk også bemærker i meddelelsen, har Koppernæs Protein gennem flere år gradvist sat sig tungt på Triplenine Group. Det seneste opkøb skete i 2020, hvor de norske aktionærer opnåede 92 pct. af aktierne via opkøb fra danske Triple Fish A/S. Før det øgede Kobbernæs sit ejerskab fra 50 til 82 pct. i 2016, da det købte aktier fra bl.a. Calypso.

Norsk aktionær øger ejerskab i dansk fiskemelskoncern

Fiskekoncern fra Esbjerg på vej tilbage efter nedtur

Stigende havtemperaturer er skyld i fyringer i fiskeindustrien

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier