FødevareWatch

Norsk aktionær øger ejerskab i dansk fiskemelskoncern

Triplenine Group, der er blandt Europas største producenter af fiskemel og -olie, er nu næsten komplet på norske hænder.

Foto: Casper Holmenlund Christensen/Ritzau Scanpix

Norske Koppernæs AS har købt yderligere 15 pct. af aktierne i det danske selskab Triple Fish A/S, og dermed sætter man sig endnu tungere på fiskemels- og oliekoncernen Triplenine Group fra Esbjerg.

I en pressemeddelelse hedder det, at Triple Fish A/S, som nordmændene nu ejer 84 pct. af ejer 50 pct af TripleNine Group A/S. I forvejen sidder Koppernæs AS på de resterende 50 pct., og demed ejer Koppernæs AS nu direkte og indirekte 92 pct. af aktierne i TripleNine Group A/S.

"Vi er tilfredse med den positive udvikling i Triplenine Group A/S over tid og er oprigtigt glade for, at danske aktionærer i Triple Fish A/S vil sælge deres aktier til os. Det ser vi som en stor tillidserklæring, og det vil være med til at sikre langsigtet kontinuitet og soliditet til gavn for Triplenine Group A/S som helhed, og ikke mindst for alle råvareleverandører til fabrikken i Thyborøn," udtaler Kenneth Lande Klokk, adm. direktør i Koppernæs AS.

Triplenine Group A/S har datterselskaber og produktionsfaciliteter i Danmark, Norge og Chile.

Det fremgår ikke, hvor meget den norske koncern har betalt for den seneste portion aktier.

Koppernæs købte senest op i Triplenine tilbage i 2016, hvor man øgede ejerskabet fra 50 pct. til 82 pct. De resterende knap 18 pct. af aktierne i Triplenine Group var ejet bl.a. af selskaberne Calypso og H.F Industrifiskehandel. H. F. Industrifiskehandel er ejet af TripleNines eneste store, danske konkurrent, FF Skagen.

Det fremgår ikke, hvem der er de konkrete sælgere af aktier i denne omgang.

Triplenine Group løftede i 2019 omsætningen med 175 mio. kr. til i alt 1,787 mia. kr. Det var næsten på højde med det rekordhøje 2017-niveau på 1,85 mia. kr.

Overskuddet voksede i 2019 med knap 34 mio. kr. til i alt 58 mio. kr. Det var stadig et godt stykke fra rekorden på 166 mio. kr. i 2015.

Fiskekoncern fra Esbjerg på vej tilbage efter nedtur Biogasprisen skal ned hvis store fødevarekoncerner skal nå regeringens klimamål Stigende havtemperaturer er skyld i fyringer i fiskeindustrien  

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier