På med gummirøjserne, en varm trøje og så ellers en tur ud i Vadehavet ved lavvande.
Interessen for at samle, spise og tilberede de invasive stillehavsøsters er hastigt voksende, mærker man i turistområderne omkring det sydvestjyske. Det fortæller Danmarks Østersfestival i en pressemeddelse.
Her berettes der om høje besøgstal på niveau med rekordåret 2019, hvor især gæster fra København og fra Tyskland fører an i østersjagten.
Denne trend bekræftes hos turselskabet Sort Safari fra Rømø, hvor ejer Iver Gram, mærker en voksende interesse for at samle østers
"Der er flere nye aktører, som tilbyder østersture, og markedsføringen har været massiv. Der er dels en stigende interesse for at komme ud og samle østers i Vadehavet, dels en stor interesse for, hvordan man tilbereder østers," udtaler Iver Gram.
Selve østerssæsonen skydes for alvor i gang i oktober med Danmarks Østersfestival, og initiativtager Povl Lønberg peger på, at danske østers kan spises i alle måneder med "r" i navnet, det vil sige fra september til april.