FødevareWatch

Norsk laksekæmpe hæver barren efter rekordkvartal

Højeste lakseproduktion nogensinde i kvartalet i norske Salmar, der nu løfter forventningerne til lakseopdrættet for hele året.

Foto: Pascal Rossignol/Reuters/Ritzau Scanpix

Der har været fart på aktiviteterne i den norske laksevirksomhed Salmar i seneste kvartal.

Opdrætsvirksomheden har således sat kvartalsrekord målt på den slagtede volumen, der rundede 52.100 ton, hvilket nu får Salmar-ledelsen til at hæve forventningerne for hele året til en samlet produktion på 169.000 ton, hvilket er 6000 ton mere end ventet. Det fortælles i en selskabsmeddelelse.

Salmar har i tredje kvartal landet et driftsresultat (ebit) på 748 mio. NOK mod 661 mio. NOK året før, hvilket giver et resultat på 14,35 NOk per kilo. Højere logistikomkostninger har dog presset resultatet mere end ventet.

Selskabet har i kvartalet omsat for godt 4 mia. NOK sammenlignet med 2,9 mia. NOK i samme kvartal sidste år, hvor laksepriserne var markant lavere. Resultatet før skat viser en fremgang til 912 mio. NOK mod 522 mio. NOK i tredje kvartal 2020, og den udvikling er topchef og storaktionær Gustav Witzøe fornøjet med.

"Vi er især tilfredse med resultaterne fra vores opdrætsaktiviteter i kvartalet. Som altid er det sund drift på laksens præmisser kombineret med vores medarbejderes høje faglighed, der har gjort dette muligt. I tredje kvartal har vi også taget flere vigtige strategiske skridt, som vil gøre Salmar i stand til at fortsætte med at vokse," udtaler topchefen. Salmar har indgået et samarbejde med industrikoncernen Aker om at opbygge et fiskeopdrætselskab med fokus på offshore under navnet Salmar Aker Ocean.

"Vi har foretaget strategiske opkøb i værdikæden, vi er ved at færdiggøre vores nye høst- og forarbejdningsanlæg i Nordnorge, og vi har indledt et partnerskab med Aker, som vil styrke vores offshore fiskeopdrætsaktiviteter," lyder der fra Gustav Witzøe

 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier