FødevareWatch

Norsk lakseeksport nåede næsten 340.000 ton på ti uger

2021-rekorderne fortsætter med at stå i kø i den norske lakseindustri, der har set en stor opblomstring efter corona. I de seneste ti uger lå eksporten 20,2 pct. over 2020-niveau.

Foto: PR/Mowi

Der er i den grad kommet gang i salget af lakseretter på verdens restauranter, hoteller og øvrige spisesteder efter corona. Og i takt med at flere og flere restriktioner lægges i graven, øger de norske laksekoncerner eksportniveauet.

Ifølge den seneste eksportopgørelse fra Norges Sjømatråd er der i de seneste ti uger blevet eksporteret 339.242 ton laks, eller hele 20,2 pct. mere end i samme periode sidste år, skriver Ilaks.

Ved siden af den store volumenfremgang kan de norske koncerner også glæde sig over, at prisen ligger mere end 10 norske kr. over de sammenlignelige uger sidste år. I uge 41 var prisen på laks leveret ved den norske grænse 58,82 norske kr.

Mens de seneste måneders optur i høj grad står som modvægt til det coronapåvirkede 2020, nærmer lakseindustrien sig sin årlige højsæson frem mod jul, hvor både efterspørgsel og spotpriser traditionen tro er højest.

Mæglerhus skyder laksekoncerns landambitioner ned

Rusland vil fordoble fiskeproduktion inden 2027

Laksekæmpe lægger 380 millioner til driftsresultatet

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier