FødevareWatch

Rusland vil fordoble fiskeproduktion inden 2027

Som i snart mange andre lande vil man også i Rusland lave sine egne laks i fremtiden. Landets regering har planer om at fordoble landets produktion af laks og ørred i de kommende år.

Foto: PR-foto Aquapri

Sidste år blev der i russiske opdrætsfaciliteter lavet 116.000 ton laks og ørred, men det skal i de kommende år gerne blive til meget mere, skriver Ilaks med henvisning til estimater fra det russiske føderale bureau for fiskeri, Rosrybolovstvo.

I 2014 reagerede den russiske regering på EU-konventioner og embargo mod import af russiske varer i forlængelse af konflikten på Krim-halvøen med at nedlægge importforbud på laks fra bl.a. Norge og Skotland. Siden har Rusland opbygget en større hjemlig fødevareproduktion, og i 2020 voksede lakse- og ørredproduktionen med 27,5 pct. til de nævnte 116.000 ton.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Ketchupeffekt redder resultatet hos kæmpen Euro Cater

Den nordjyske Euro Cater-koncern, der omsætter for over 8 mia. kr., har igen haft et svært og coronapåvirket regnskabsår. Samlet blev det dog til et positivt resultat i et år, hvor store nedgange blev afløst af store opture, siger økonomidirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier