FødevareWatch

Barskt vejr i Brasilien tynger kaffemarkedet

Priserne går i vejret på kaffe og sukker efter ekstreme vejrforhold i Brasilien den seneste tid. Udviklingen i det betydningsfulde landbrugsland påvirker også markedet for appelsiner, majs og kød.

Foto: Roosevelt Cassio/Reuters/Ritzau Scanpix

Tørke efterfulgt af kulde har ramt den store brasilianske landbrugsproduktion hårdt og sætter som følge heraf sine spor på råvaremarkederne.

Og forventninger om yderligere tørke presser markederne for en række råvareprodukter som kaffe, sukker og appelsiner. Det skriver Financial Times.

Brasilien er verdens største kaffeproducent og det vilde vejr med først værste tørke i et årti og siden kulde har sendt kaffepriserne op med mere end 50 pct i forhold til sidste år. Og den manglende regn dræner ligeledes udsigterne til næste års høst af kaffebønner i frohold til tidligere estimater.

Vejrforholdene har også ramt afgrøder som majs og sukker, hvor Brasilien ligeledes er storproducent, mens også høsten af appelsiner rammes af det ekstreme vejr.

"Brasilien er så stor en eksportør, specielt af kaffe og sukker, at hvad der sker her vil få indvirkning på markederne," udtaler Kona Haque, analytiker i handelsselskabet ED & F Man til Financial Times.

Giftig prisudvikling udfordrer melproducenter

Eksplosive prisstigninger presser fødevarevirksomhederne

Prishop på råvarer sætter mel- og grynkæmpe under pres 

Mere fra FødevareWatch

Nye slikbutikker på nettet holder fast i coronaoptur

Med medvinden fra blandt andet den lukkede grænsehandel og de slikhungrende danskere i ryggen klarede danske online slikbutikker sig godt igennem 2020. Nu melder spørgsmålet sig: Kan man blive ved med at sælge slik på nettet, efter coronaen har lettet sit tag?

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier