FødevareWatch

Revisor afviser brug af stråmænd i kvotesag

Storfiskeren Henning Kjeldsens revisor afviste i retten onsdag, at der har været anvendt stråmænd til at omgå de såkaldte kvotekoncentrationsregler.

Foto: Joachim Adrian

På retsdag nummer 14 ud af 33 i den såkaldte kvotesag var det storfiskeren Henning Kjeldsens revisor, J.R., der indtog vidneskranken i Retten i Holstebro.

J.R. er tiltalt i sagen og risikerer ud over bøder også at få frataget retten til at drive revisionsvirksomhed, da han ifølge anklageskriftet i årene mellem 2013 og 2019 har spillet en essentiel rolle i at hjælpe Kjeldsen med at omgå kvotereglerne.

TEMA Alt om kvotesagen

Ifølge DR afviste J.R. i retten onsdag, at der har været anvendt stråmænd til at omgå de såkaldte kvotekoncentrationsregler, men derimod indrømmede han, at Henning Kjeldsen og hans kone, Birthe Kjeldsen, har brugt stråmænd uden for kvotesagen til at få adgang til kvoter fra en pulje, hvor de ikke havde forkøbsret.

Adspurgt, hvorfor flere af de påståede stråmandsselskaber i kvotesagen deler J.R. som revisor, lød det:

"Det, tror jeg, har givet mening, fordi vi er dem, der har klart mest forstand på fiskeri i Thyborøn, og de involverede personer kender os jo fra lokalområdet," forklarede han ifølge DR.

Myndigheder: 27 ton torsk bør koste kvotekonge en halv million

Fiskere blev spundet ind i kvotesagen på sejltur med Henning Kjeldsen

Mere fra FødevareWatch

Perfekt storm får Co-Ros regnskab til at styrtdykke

Den verdensomspændte juice- og iskoncern Co-Ro blev ramt af tre faktorer, der skabte den perfekte storm i et hårdt år. Selskabet vil nu gøre sig selv uafhængig fra de største markeder og satse mere på nye.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier