FødevareWatch

Laksekæmpe holder døren åben for landbaseret produktion

Verdens største lakseproducent, norske Mowi, vil holde fast i den position, og kræver det, at man går på land med landbaserede produktioner, så skal der også kigges på det, siger koncerntopchef.

Foto: Cicilie S. Andersen

Kan der laves gode lakseforretninger i landbaserede anlæg, så vil det også være et muligt forretningsben for den norske laksekæmpe Mowi.

Det siger koncerntopchef Ivan Vindheim til Dagens Næringsliv.

"Vi ser på alle muligheder. Når vi bestemmer os for at gøre noget, melder vi det ud. Vi udelukker absolut ingenting. Vi er den største aktør inden for lakseproduktion, og det har vi tænkt os at blive ved med at være. Alt, som vi ser kan være lønsomt, det vil vi gøre," lyder det i forbindelse med aflæggelsen af regnskabet for 2020 onsdag.

Meldingen kommer efter de seneste måneders heftige aktivitet på børsen i Oslo, hvor flere aktører har rejst penge til nye landbaserede projekter gennem emissioner og noteringer.

Mowi-chefen udelukker ikke, at koncernen, der har aktiviteter i Norge, Skotland, Nord- og Sydamerika også vil udvide med andre lokaliteter ude i verden i forsøget på at fastholde positionen som verdens største producent af laks. Sidste år slagtede koncernen mere end 440.000 ton laks.

Resultatnedgang og rekordstor lakseproduktion hos norske Mowi Driftsdyk på 95 millioner i Royal Norway Salmon Royal Greenland skruer op for blusset i Nordamerika med velkendt profil 

Mere fra FødevareWatch

Ny formand i nordjysk fiskekoncern

Fiskekoncernen Seafood Danmark fik i sommer ny koncernchef, og nu er der også kommet ny bestyrelsesformand i selskabet med de store vækstambitioner.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier