FødevareWatch

Laksekæmpe holder døren åben for landbaseret produktion

Verdens største lakseproducent, norske Mowi, vil holde fast i den position, og kræver det, at man går på land med landbaserede produktioner, så skal der også kigges på det, siger koncerntopchef.

Foto: Cicilie S. Andersen

Kan der laves gode lakseforretninger i landbaserede anlæg, så vil det også være et muligt forretningsben for den norske laksekæmpe Mowi.

Det siger koncerntopchef Ivan Vindheim til Dagens Næringsliv.

"Vi ser på alle muligheder. Når vi bestemmer os for at gøre noget, melder vi det ud. Vi udelukker absolut ingenting. Vi er den største aktør inden for lakseproduktion, og det har vi tænkt os at blive ved med at være. Alt, som vi ser kan være lønsomt, det vil vi gøre," lyder det i forbindelse med aflæggelsen af regnskabet for 2020 onsdag.

Meldingen kommer efter de seneste måneders heftige aktivitet på børsen i Oslo, hvor flere aktører har rejst penge til nye landbaserede projekter gennem emissioner og noteringer.

Mowi-chefen udelukker ikke, at koncernen, der har aktiviteter i Norge, Skotland, Nord- og Sydamerika også vil udvide med andre lokaliteter ude i verden i forsøget på at fastholde positionen som verdens største producent af laks. Sidste år slagtede koncernen mere end 440.000 ton laks.

Resultatnedgang og rekordstor lakseproduktion hos norske Mowi Driftsdyk på 95 millioner i Royal Norway Salmon Royal Greenland skruer op for blusset i Nordamerika med velkendt profil 

Mere fra FødevareWatch

Hvem er Henning Kjeldsen?

PROFIL: Han er en mand med mange ansigter. I offentligheden er han døbt "kvotekongen", i retssystemet er han tiltalt, men der er også en anden fortælling om storfiskeren Henning Kjeldsen. På havnen i Skagen er han helten og manden, som hjælper de unge fiskere ind på et hårdt marked.

Danæg overtager finsk partner

Danæg-koncernen, der i forvejen ejede omkring en fjerdedel af et finsk pakkeri og produktselskab, har købt resten af selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier