FødevareWatch

Trods pandemien fylder laks, bær og vin i Chiles eksport

Laks overgås kun af kobber på listen over største Chiles eksportartikler og er landets klart største fødevareprodukt, viser opgørelse. Kirsebær og vin ligger ligeledes højt.

Foto: Stringer/Reuters/Ritzau Scanpix

Chile er blandt verdens største lakseproducenter, kun overgået af Norge, og lakseeksporten fylder godt i landets eksportopgørelser, selv om priserne har været lave i 2020. Det skriver SeafoodSource.

Produktionen af chilensk laks sættes i 2020 til en værdi af 4,4 mia. dollar, svarende til godt 27 mia. kr., hvilket er et værdidyk i forhold til 2019 på 14,6 pct. målt i dollar.

Laks overgås dermed kun af kobbereksport på listen over de største eksportartikler fra Chile. Mens værdien af laks faldt i 2020, er selve produktionen gået op med 7,5 pct til 779.044 ton, ifølge en opgørelse fra Chilean Salmon Council.

Lave laksepriser skyldes i høj grad pandemiens indvirkning på foodserviceområdet, der mange steder er dykket kraftigt som følge af rejserestriktioner og nedlukninger.

Lakseeksporten udgør 6,1 pct. af Chiles eksport og efterfølges på tredje- og fjerdepladsen af kirsebær og vin.

Fynsk frugtselskab vil genrejse dansk bærproduktion 

Mere fra FødevareWatch

Hvem er Henning Kjeldsen?

PROFIL: Han er en mand med mange ansigter. I offentligheden er han døbt "kvotekongen", i retssystemet er han tiltalt, men der er også en anden fortælling om storfiskeren Henning Kjeldsen. På havnen i Skagen er han helten og manden, som hjælper de unge fiskere ind på et hårdt marked.

Danæg overtager finsk partner

Danæg-koncernen, der i forvejen ejede omkring en fjerdedel af et finsk pakkeri og produktselskab, har købt resten af selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier