FødevareWatch

Norsk laksefamilie får grønt lys til børsnotering af Proximar

Femte landbaserede lakseselskab gør klar til at ramme børsmarkedet i Oslo. Laksefamilien Grieg vil hente omkring 290 mio. til Proximar Seafoods japanske satsning.

Lakseselskabet Proximar Seafood er blevet godkendt til at indtage det norske børsmarked, hvor selskabet med laksefamilien Grieg, der står bag fiskekoncernen Grieg Seafood, i ryggen vil hente kapital til et japansk projekt.

Planen er at begynde opbygningen af et landbaseret lakseopdræt for foden af Fuji-bjerget i Japan her i første kvartal med en kapacitet på 5300 ton i første fase. Sidenhen skal det udvides til 21.100 ton - og derfor tager selskabet nu børsvejen for at hente kapital.

Målet er at hente 400 mio. NOK, hvilket svarer til omkring 290 mio. kr. med en udbudskurs på 16,2 NOK. De eksisterende ejere, herunder Grieg-familien og selskabets bestyrelsesformand Per grieg jr., har allerede sat sig på aktier for 75 mio NOK og totalt er der fortegnet aktier for 120 mio. NOK.

Laksekæmper går i retten for at forhindre canadisk nedlukning 

Med børsintroduktionen af Proximar bliver der i alt fem landbaserede lakseselskaber noteret på en af børsplatformene i Norge. I forvejen er de fire andre norske lakseselskaber: Atlantic Sapphire, Andfjord Salmon, Nordic Aqua Partners og Salmon Evolution.

Laksefamilie overvejer notering af landbaseret satsning  Norsk børsfest sender fødevareideer på himmelfart

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier