FødevareWatch

Fiskeopdrætter: "Hele Europa mangler julefrokoster"

Slagtesæsonen for ørreder i november giver panderynker i opdrætsvirksomheden Aquapri. Virksomheden slagter omkring 4000 ton ørreder, og selv om der er gang i salget til detailleddet, er priserne lave i år. Året skal bare overståes, fortæller direktøren.

Over seks-syv uger i november og december slagtes der hver dag omkring 100 tons ørreder på havnen i Årøsund, hvor Aquapri de seneste 15 år har haft deres fabrik. Foto: PR

Pas på i arbejdsområdet. Udenfor en mindre fabriksbygning læsser en gaffeltruck løbende nye forsyninger ørreder op i tragten til anlægget. Opdrætsvirksomheden Aquapri har sat gang i deres årlige slagtning af ørreder og har indtaget den lille sønderjyske havn Årøsund.

Opdræt af ørreder i havbrug er sæsonarbejde, der kulminerer i november og december. Men nedlukninger og restriktioner over hele Europa lægger en endnu tungere novemberdyne over udsigterne, siger direktøren.

Læs artiklen gratis

Registrer med din E-mail.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier