FødevareWatch

Laksemilliardærer sidder tungt på norsk rigmandsliste

Blandt de 400 rigeste nordmænd har 45 ejerskaber i lakseselskaber. Mowi-ejer John Frederiksen er med flere længder stadig landets rigeste, men på listens nummer to og tre finder man kendte detailejere.

Salmar-grundlægger Gustav Witzøe er Norges sjetterigeste mand.

Med 104 mia. norske kr. på bogen sidder John Frederiksen solidt placeret på tronen over de rigeste nordmænd ifølge en opgørelse fra magasinet Kapital.

I danske kr. svarer Mowi-ejerens formue til 69,6 mia. kr., og han er dermed mere end dobbelt så velhavende som listen nummer to; Rema 1000-ejer Odd Reitan. Hans formue beløber sig til 44,5 mia. NOK eller 29,8 mia. kr.

Hent FødevareWatchs app og hold dig opdateret - hele tiden! Til iPhone og Android

På listens tredjeplads finder man Johan Johannson, der har en formue på 44 mia. NOK svarende til 29,5 mia. kr. Johan Johannson ejer Norgesgruppen, der står bag kæder som Meny og Kiwi i Norge, og som i Danmark ejer majoriteten i detailkoncernen Dagrofa.

Begge detailfolk har i det seneste år øget formuen med et par mia. NOK, mens det for listens nummer et er gået tilbage med omkring 10 mia. NOK i forhold til 2019.

Ifølge mediet Ilaks finder man på listen i alt 45 rige mænd og kvinder med ejerskaber i den norske lakseindustri.

Den næstrigeste laksemand finder man på listens 6. plads. Her er det Salmar-ejeren Gustav Witzøe, der huserer med en formue på 33,5 mia. NOK eller 22,4 mia. kr. Af en eller anden ukendt årsag optræder hans 27-årige arving Gustav Witzøe ikke umiddelbart på listen. Han har ellers tidligere toppet listen for de rigeste på kloden, som er under 30 år.

Norsk rigmand er blevet overhalet af ung kineser

Længere nede på listen finder man flere medlemmer af Grieg-familien, der ligeledes ejer store dele af en børsnoteret laksekoncern, og på samme vis er der også flere med efternavnet Møgster, der ejer Austevoll-koncernen.

Norsk rigmand er blevet 675 millioner kroner rigere i år

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier