FødevareWatch

Norsk rigmand er blevet 675 millioner kroner rigere i år

Laksearvingen Gustav Witzøe, der ejer majoriteten i lakseproducenten Salmar, er i år blevet 675 mio. kr. rigere. Med faldende laksepriser i horisonten, kan selskabets børsværdi komme under pres i den nærmeste.

Det er en særdeles lun forretning at eje 52,2 pct. af en verdens største lakseproducenter Salmar.

Ifølge Netavisen.no er 26-årige Gustav Witzøe junior indtil videre blevet 675 mio. kr. rigere som følge af sit ejerskab i Salmar, der fredag efter frokost havde en samlet børsværdi på 37 mia. kr.

Men mens rigmanden, der er god for omkring 20 mia. kr., kan lune sig over 2019 indtil videre, så kan han og resten af investorerne i Salmar se frem til en mere udfordrende fremtid.

"Lakseprisen har oplevet et brat fald i den seneste periode, og næste uge snakkes der om priser i 40'erne (NOK pr. kilo, red.). Med produktionsomkostninger for lakseselskaberne på omkring 35 kr. vil marginerne nu komme under stærkt pres," siger Mads Johannesen, investeringsøkonom i Nordnet til avisen.

Salmar leverede fredag morgen et regnskab for andet kvartal, hvor både top og indtjening gik markant frem, som følge af forbedret effektivitet og øget produktion.

Salmar løfter driftsresultat med over 110 millioner i andet kvartal

Norske laktieaktier holdt kursfest på børsen

75 millioner investeret i lakseselskab fra Hirtshals — nu bærer det frugt

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier