FødevareWatch

Brexit-katastrofe truer dansk fiskeri

En katastrofe rammer dansk fiskeri, hvis EU og Storbritannien ikke når til enighed om handels- og fiskeriaftaler. Lige nu er forhandlingerne kørt fast, og den ultimative deadline nærmer sig hastigt.

"Derfor er jeg trods alt rimeligt fortrøstningsfuld. Jeg tror på, at vi får en aftale, for begge parter har virkelig brug for hinanden. Vi har brug for at kunne fiske, og briterne har brug for vores markeder," siger Kenn Skau Fischer. | Foto: Gorm Olesen/ERH

Brexitforhandlingerne er rykket endnu tættere på et definitivt sammenbrud, som kan medføre økonomisk forlis for en stor del af den danske fiskeflåde.

Endnu en runde af forhandlinger om en handelsaftale mellem EU og Storbritannien er netop afsluttet uden væsentlige fremskridt. EU's chefforhandler Michel Barnier betegner det nu som »usandsynligt«, at der kan indgås en aftale. Et af de helt centrale stridspunkter er EU-fiskernes adgang til britiske farvande efter brexit.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Daloon klar til langt sejt træk på indtjeningen

Der er for første gang i flere år overskud i forårsrulleselskabet. Nu skal der fokus på at skabe mere værdi og erobre marked indenfor blandt andet foodservice, lyder meldingen fra Daloon-direktør.

Palsgaard får lov til at fyre med LPG

En række virksomheder har ansøgt Miljøstyrelsen om lov til at bruge andre energiformer i deres produktion. Styrelsen har nikket til ingrediensvirksomhedens Palsgaards ansøgning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier