FødevareWatch

Japanske giganter køber lakseselskab fra Hirtshals

Danish Salmon, der producerer landbaseret laks, er blevet solgt til to industrielle kæmper fra Japan. "Det er den største milepæl i vores historie," siger formanden i selskabet, der har fået tilført et tocifret millionbeløb.

Danish Salmon producerer årligt over 1000 ton laks i landanlæg ved Hirtshals. Her ses fiskemester Per Nielsen. | Foto: PR/Danish Salmon

Siden begyndelsen har Danish Salmon konstant kæmpet for at skaffe ny kapital, men nu er kampen slut. Selskabet, der producerer landbaseret laks i Hirtshals, har fået nye japanske ejere i ryggen – og de er særdeles velpolstrede.

Bag opkøbet står to af de største handelsselskaber i Japan, fiskekoncernen Nissui og konglomeratet Marubeni, som sammen har købt aktiemajoriteten i Danish Salmon.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Hastighed og lokale produkter skal give Gorillas succes på det danske marked

INTERVIEW: Fredag varslede tyske Gorillas sit indtog på markedet for levering af dagligvarer i Danmark. I et interview med FødevareWatch sætter selskabets nordiske chef ord på ambitionerne, som ikke går på at kapre markedsandele – og er mere optaget af "revolutionere forbrugeres traditionelle fødevareindkøb".

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier