FødevareWatch

Storfisker skifter kurs og dropper planlagt frasalg

Den Skagen-baserede storfisker Henning Kjeldsen dropper sine planer om at sælge sine skibe og fiskekvoter. I stedet investerer han i et nyt kæmpefartøj.

Henning Kjeldsen i styrhuset på Gitte Henning. Foto: Betina Garcia / Ritzau Scanpix
Foto: Betina Garcia / Ritzau Scanpix

Storfiskeren Henning Kjeldsen nøjes ikke længere kun med at trække mange ton fisk i land om året.

For ifølge Nordjyske er fiskeren nu også vendt rundt på en tallerken, og en melding om at han ville stoppe som fisker og sælge kvoterne, er blevet erstattet af en betydelig investering i et nyt stort fiskefartøj.

I sommer udtalte fiskeren, at han ville sælge omkring 90 pct. af sine aktiver, som blandt andet omhandler kvoter på omkring 70.000 ton.

"[...] jeg har de kvoter, jeg skal have. Jeg skal ikke have flere kvoter. Jeg har en rimelig butik, og det kan de ikke tåle. Og nu er jeg ligeglad, nu sælger jeg skidtet," sagde Henning Kjeldsen i juni til TV2 Midtvest.

Fisker er igen blandt landets rigeste – men han vil "sælge skidtet"

Blandt andet var det seneste års omtale af ham og de øvrige fiskere med store kvoter, som fik bægeret til at flyde over. Henning Kjeldsen følge sig især forfulgt af politikerne Simon Kollerup (A), der i dag er erhvervsminister, og Ib Poulsen (O).

"Jeg er træt af at blive jagtet i fire år af to politikere. Jeg hører, at man i fiskeriudvalget har holdt møde om mig, måske burde man være lidt stolt af, at de holder møde om mig, men det er til at græde over. De har vendt hele den danske fiskeripolitik på hovedet, og det er ikke til at holde til. Nu er vi begyndt at tjene penge på fiskeriet – så må vi ikke være her mere," sagde Henning Kjeldsen til TV2 Nord i juli.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier