FødevareWatch

"Hvis man har overgivet sig til fiskeripolitikken, er fiskeriforeningen måske det bedste sted i Danmark at være"

Portræt: Kenn Skau Fischer skal som ny topchef i Danmarks Fiskeriforening have snor i både fiskekvoter, bæredygtighed og brexit.

Som dreng drømte Kenn Skau Fischer, ny chef for Danmarks Fiskeriforening, om at blive professionel fodboldspiller lige som sine helte, Kevin Keegan og Allan Simonsen. Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix

Kenn Skau Fischer, ny adm. direktør i Danmarks Fiskeriforening, har et problem.

"Jeg fiskede som dreng en del med fiskestang ved åer, fjorde og havne. Men jeg har aldrig været ude at fiske på en kutter, og det bliver jeg skoset for," fortæller han.

Kenn Skau Fischer tiltrådte 1. november som topchef efter knap to år som underdirektør og sammenlagt næsten ni års ansættelse i fiskeriorganisationen.

Han afløste Niels Wichmann, som er cand. merc., mens Kenn Skau Fischer er cand. polit. fra Københavns Universitet.

"Jeg var mat-samf i gymnasiet, og polit.-uddannelsen virkede optimal med sin blanding af økonomi, matematik og samfundslære. Samtidig betød det noget, at jeg kunne komme til København - og senere videre ud i verden," fortæller han.

Familien Skau Fischer boede i Smørum nord for København, før det var videre til Randersegnen på grund af farens arbejde som tolder. Moren var sygeplejerske.

Som dreng drømte Kenn Skau Fischer om at blive professionel fodboldspiller lige som sine helte på grønsværen, briten Kevin Keegan fra Liverpool F.C. og danske Allan Simonsen, som spillede i tyske Borussia Mönchengladbach.

"Jeg fandt dog hurtigt ud af, at talentet ikke var imponerende. Til gengæld kom jeg til at opleve verden med bl.a. et studieophold i Storbritannien og siden ved at arbejde i Bruxelles."

Der er højt til loftet

Efter at have været fuldmægtig på EU-området i Fødevareministeriet blev han fødevareattaché i Bruxelles med EU’s fiskeripolitik som et omdrejningspunkt.

Træder briterne ud af EU, kommer 2020 til at handle om, hvordan EU, Storbritannien og Norge sammen kan sikre et bæredygtigt fiskeri i Nordsøen og i Skagerrak.

Kenn Skau Fischer, adm. direktør, Danmarks Fiskeriforening

Da han vendte hjem til Fødevareministeriet, forblev fiskeri et fokusområde, og det endte med, at Danmarks Fiskeriforening kastede snøren ud efter Kenn Skau Fischer. Han begyndte i organisationen i 2011.

"Hvis man som jeg har overgivet sig til fiskeripolitikken, er fiskeriforeningen måske det bedste sted i Danmark at være," konstaterer 51-årige Kenn Skau Fischer.

"I organisationen er der højt til loftet og engagerede og dygtige kolleger, og så er der et fællesskab i dansk fiskeri, som det er en fornøjelse at arbejde for."

Topchef i Danmarks Fiskeriforening, Kenn Skau Fischer, holder bedst fri med familien, der den forgangne sommer var på interrail sammen i Europa og sidste sommer på roadtrip i Canada. Foto: Stine Bidstrup

Kenn Skau Fischer skal i den kommende tid have fokus på fiskekvoter og i øvrigt betingelser, som knytter sig til fiskeriet i det nye år.

"Brexit virker som en tung skygge over dette arbejde, så vi vil med spænding følge det kommende britiske parlamentsvalg," siger han.

"Træder briterne ud af EU, kommer 2020 til at handle om, hvordan EU, Storbritannien og Norge sammen kan sikre et bæredygtigt fiskeri i Nordsøen og i Skagerrak."

Kenn Skau Fischer skal som topchef ligeledes have en plan for, hvordan fiskeriet bidrager til klimaindsatsen og en bæredygtig udvikling af branchen.

"Her er det vigtigt at sikre, at arbejdet sker på grundlag af saglighed og faglighed frem for blot følelser," påpeger Kenn Skau Fischer.

Overvejer tur med kutter

Han holder bedst fri, når han er på ferie med familien. Hans ægtefælle, Nanna Skau Fischer, er chef for ledelsessekretariatet i Danske Regioner, og parret har Albert på 14 år og Otto på 10 år. Familien, der bor på Frederiksberg, var den forgangne sommer på interrail i Europa og sidste sommer på roadtrip i Canada.

"Jeg holder også gerne fri på Læsø og i den danske natur," siger Kenn Skau Fischer.

Han er ude som hjemme glad for fisk, og hans yndlingsretter er grillet jomfruhummer og pasta med kantareller og jomfruhummerhaler.

"Jeg skal passe på med at love for meget, men jeg pønser på næste sommer at tage ud med en kutter fra Læsø for at fiske jomfruhummere - hvis jeg altså kan få hyre."

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier