FødevareWatch

Arla Foods vil skabe omfattende klimadatasæt

Mejerikoncernen udbreder klimatjek fra Danmark til resten af koncernens europæiske andelshavere.

Foto: Kim Haugaard/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix

Arla Foods vil skabe verdens største sæt af klimadata for mælkeproduktion. Datasættet skal hjælpe koncernen til at nå i mål med at reducere CO2-udledningen med 30 pct. inden 2030. Det endelige mål er at blive CO2-neutrale i 2050.

Mejeriets danske andelshavere bruger allerede et værktøj, som kan måle deres klimaaftryk, og har gjort det siden 2013. Planen er nu at dele det værktøj med resten af koncernens europæiske andelshavere.

Det skriver AgriWatch.

"Vi får derefter et overblik over, hvad der virker gennem konkrete tilfælde på tværs af landene. Når vi har al den data, kan vi begynde at bruge den med hinanden og lære af hinanden. Hvordan man for eksempel kan tjene flere penge samtidig med, at man reducerer sit CO2-aftryk," siger Jan Toft Nørgaard, der er bestyrelsesformand i Arla, til mediet.

Klimatjekket betyder, at en ekstern rådgiver besøger gårdene og undersøger konkrete forhold, som kan forbedres. Det kan være alt fra, hvad køerne fodres med til energiforbruget. Ud fra denne viden kan man udregne gårdens CO2-aftryk per liter mælk.

Datasættet skal derefter danne udgangspunkt for, hvilke tiltag man kan gøre for at sænke aftrykket.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier