FødevareWatch

Arla investerer 600 millioner og fordobler produktion af sønderjysk mozzarella  

Der er knald på efterspørgslen efter mozzarella, og derfor investerer Arla nu 600 mio. kr. i Branderup Mejeri i Sønderjylland, hvor man fra sommeren 2021 skal lave mere end dobbelt så meget af den hvide, bløde ost.

Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix

Fra sommeren 2021 vil Arla på Branderup Mejeri i Sønderjylland kunne producere 91 millioner kilo mozzarella-ost om året, hvis de nuværende streger på projektpapiret på planmæssig vis kan udarte sig i den planlagte nye produktion på stedet.

Samlet ønsker Arla at investere 600 mio. kr. i udvidelsen, som vil fordoble den nuværende osteproduktion.

Udadtil vil udvidelsen ifølge en meddelelse ikke syne af så meget, men indadtil vil investeringen udvide mejeriets mælkeindvejningskapacitet, mælkesilobeholdning, mælkebehandlingsområde, lagerkapacitet og tilføje en osteproduktionslinje.

Samlet vil det øge kapaciteten på mejeriet med 500 millioner liter mælk om året, svarende til 53 millioner kilo mozzarella. Den store mængde ekstra ost mere end fordobler den nuværende mozzarellaproduktion, så der fremover bliver produceret 91 millioner kilo mozzarella på Branderup Mejeri årligt. Det gør mejeriet til et af de største mozzarellaproduktionsanlæg i Europa, og i halen på udvidelsen regner man med, at der skal ansættes 25 nye medarbejdere.

"En udvidelse af denne her størrelse er med til at cementere vores status som en af verdens førende producenter af mozzarellaost og giver os mulighed for at udbygge vores position som leverandør af kvalitetsmozzarella til forbrugere og foodservicebranchen i Europa, Asien, USA og Mellemøsten," siger Sami Naffakh, direktør for Supply Chain i Arla.

Arlas mozzarellaproduktion i Danmark er koncentreret på Branderup og Rødkærsbro Mejerier.

Investeringen og udvidelsen skal ses som et strategisk greb, der skal stille Arla skarpere på det europæiske mozzarella-marked, som Arla regner med, vil vokse fra de nuværende 650.000 ton til 720.000 ton i 2022.

Det er langt fra første gang, at Arla skruer op for mozzarella-produktionen og investerer i Branderup-mejeriet. Tilbage i 2014 postede man 80 mio. kr. i en ny produktion, som særligt havde sigte på en øget efterspørgsel fra fastfoodmarkedet i Mellemøsten. I starten af 2017 meddelte Arla i forbindelse med en samlet investeringsplan på i alt 2,5 mia. kr., at man havde planer om at investere knap 100 mio. kr. i mozzarella-produktionen i Rødkærsbro.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier