FødevareWatch

Tysk sukkerproducent falder tungt efter skuffende regnskab

Den største konkurrent til Nordic Sugar-ejeren Nordzucker leverer skuffende tal for andet kvartal.

Foto: Südzucker / PR

Den tyske sukkerproducent Südzucker falder på børsen i Frankfurt torsdag næsten 9 pct. efter et skuffende regnskab for andet kvartal, der var præget af lavere sukkerpriser og lavere høstvolumener.

Ud over en sukkerdivision omfatter Südzuckers aktiviteter også specialprodukter, herunder bioethanol, samt et frugtsegment, som laver frugtkoncentrater.

Overordnet viste regnskabet et fald i indtjeningen på 54,8 pct. fra samme periode året før til 28 mio. euro, efter at omsætningen gik tilbage til 1,64 mia. euro fra 1,73 mia. euro.

Analytikerne havde til sammenligning ventet 1,70 mia. euro i omsætning, fremgår det af Bloomberg News.

Faldet kan primært henføres til sukkerdivisionen, som gav et underskud på 55 mio. euro i kvartalet mod et underskud på 6 mio. euro i samme periode sidste regnskabsår. Det skal ses i lyset af et fald i omsætningen på 22 pct. til 541 mio. euro.

Koncernen fastholder forventningerne til hele året om en omsætning på 6,7-7,0 mia. euro og et driftsresultat på mellem nul og 100 mio. euro.

Südzucker har hovedsæde i tyske Mannheim og beskæftiger omkring 19.600 personer.

Steppebrand af sukkerskatter dræner danske drikkekæmper Sukkerkoncern står tilbage med et stort rundt nul Lolland-Falster tiltrækker virksomheder fra hele verden: Vil skabe vækstmekka for fødevarebranchen 

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier