FødevareWatch

Steppebrand af sukkerskatter dræner danske drikkekæmper

Stadig flere regeringer verden over indfører sukkerskatter på drikkevarer, og det er noget, en række danske selskaber får at føle.

Søren Holm Jensen, topchef i milliardkoncernen Co-Ro, der producerer juice og is, beretter om en stigende international fokus på sukkers betydning for folkesundhed, og det har ført til, at flere lande har indført sukkerafgifter, hvilket presser Co-Ros omsætning. | Foto: Gregers Tycho/ERH

En verdensomspændende kamp mod sukker spreder sig som ringe i vandet i form af afgifter på drikkevarer med sukker, og det rammer flere danske virksomheder hårdt.

Inden for de sidste to år har en lang række lande introduceret nye eller øgede sukkerskatter, blandt andet Norge, Storbritannien, Irland, Australien, Sydafrika og de Forenede Arabiske Emirater.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Daloon klar til langt sejt træk på indtjeningen

Der er for første gang i flere år overskud i forårsrulleselskabet. Nu skal der fokus på at skabe mere værdi og erobre marked indenfor blandt andet foodservice, lyder meldingen fra Daloon-direktør.

Palsgaard får lov til at fyre med LPG

En række virksomheder har ansøgt Miljøstyrelsen om lov til at bruge andre energiformer i deres produktion. Styrelsen har nikket til ingrediensvirksomhedens Palsgaards ansøgning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier