FødevareWatch

Sukkerskat har på et år halveret salget af søde drikke i amerikansk storby

Antallet af solgte flasker og dåser med søde sodavand- og juiceprodukter er halveret, siden man i den amerikanske storby Philadelphia for et år siden indførte en særlig sukkerskat.

Foto: OLE LIND/POLFOTO/ARKIV

Prisstigningerne i halen på indførelsen af en ny sukkerskat har ifølge et nyt studie fra bl.a. University of Pennsylvania været den største enkeltårsag til, at salget af sødede drikke i løbet af et år er halveret i storbyen Philadelphia.

Det skriver Beveragedaily.com.

Studiets konklusioner tager afsæt i data hentet ind fra 291 kædebutikker, hvor man kunne se, at prisstigningerne udgjorde 4,34 kr. pr. 28,3 gram (1 ounce) i supermarkederne, og at salget samlet faldt med hele 59 pct.

Ifølge studiet har faldet i det samlede salg været større end i andre byer, hvor man ligeledes har indført skat på sukkerholdige og sødede drikkevarer. Mens salget faldt inden for bygrænsen, steg det modsat i grænseområdet, som støder op til Philadelphia.

DF ønsker billigere slik og chokolade på finansloven

Udfordret Sun Lolly-ejer kom tilbage på vækstsporet i 2018

Ny sukkerskat stjæler de øverste bobler i Fever-Tree

Mere fra FødevareWatch

Fynsk frugtkoncern fordobler resultatet

I et år hvor omsætningen i Orskov Foods er gået tilbage med hele 11 pct., har den fynske frugtkoncern formået at løfte bundlinjen tilbage på rekordniveau. Lavt prisniveau presser fortsat dansk frugtavl hårdt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier