Forbrugernes villighed til at betale mere for skrabeæg eller økologiske æg, hvor dyrenes velfærd i forbindelse med produktionen er højere end ved buræg, har vist, at der er en stigende velvilje til at prioritere mere dyre- og klimavenlige fødevarer blandt kunderne. Det har fået koncernchef i Danish Crown, Jais Valuer, til at stille sig selv spørgsmålet, om kødbranchen er på vej i samme retning. Det skriver avisen Danmark.
"På en god dag kan jeg godt tro, at det er det samme, vi skal igennem. Det er godt, for der står vi superstærkt. Hvor hurtigt vil det gå? Det kan tage fem-ti-tyve år. Men vi skal tro på, at det går i den retning," siger Jais Valeur til avisen.
Han tilføjer, at han håber, at man ser samme tendens i supermarkedernes udbud af kød, som har været tilfældet med æg – at de en dag insisterer på kun at sælge kød, der lever op til en form for klimacertificering, ligesom salget af buræg bl.a. på grund af et ønske om bedre dyrevelfærd blev udfaset frem til 2018.
Udmeldingen skal ses i lyset af, at Danish Crown har som ambition, at al kød bliver produceret klimaneutralt i 2050. En ambition, koncernchefen mener er realistisk, hvis der arbejdes målrettet mod det. Første milepæl på rejsen er dog at have halveret Danish Crowns udledning af klimagasser i 2030 sammenholdt med 2005.