FødevareWatch

Mogens Jensen forventer snart afgørende skridt fra Kina

Det er regeringens ambition at øge den økologiske fødevareeksport til Kina, og fødevareministeren håber på at lande en vigtig aftale i det henseende inden længe.

Foto: Jens Dresling Ritzau / Scanpix

Fødevareminister Mogens Jensen (S) er i Kina på eksportfremstød, og her har han holdt et vigtigt møde med Kinas landbrugsminister, Han Changfu, i Beijing. I forlængelse heraf er det Mogens Jensens klare håb, at Kina inden længe accepterer den danske økologikontrol.

Det vil have stor betydning for den danske økologieksport til det store land, da danske fødevarevirksomheder lige nu skal gennem en dyr proces for at blive certificeret til salg af økologi i Kina.

"Regeringen vil gerne øge eksporten af økologi, og når vi forhåbentlig snart har en ny aftale med Kina, så kan der virkelig komme skub på udviklingen," siger Morgens Jensen i en pressemeddelelse.

Kina sender inspektionshold til Danmark i næste uge

Siden 2014 er eksporten af økologiske varer til Kina firedoblet, men det er kun Arla, Thise Mejeri, Them Andelsmejeri, Nature DK og Fynbo Food som sælger Ø-mærkede varer til Kina.

På mødet blev det også det også aftalt, at et kinesisk inspektionshold kommer til Danmark i næste uge for at se på det danske kontrolsystem for oksekød med det for øje at åbne for dansk oksekød.

Det er drøftelser, der blev taget hul på helt tilbage i 2014, og en sådan åbning vil ifølge Miljø- og Fødevareministeriet have en værdi på mellem 75 og 300 mio. kr. årligt.

Danish Crown stopper med at slagte grise i tysk delstat

S vil fordoble økologi i Danmark

Økologien vokser kraftigt i Kina

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier