FødevareWatch

Økologien vokser kraftigt i Kina

Den kinesiske købekraft vokser fortsat, og det samme gør lysten til at købe økologiske fødevarer. Det kommer danske producenter til gavn.

Foto: Casper Dalhoff

Der er godt gang i efterspørgslen efter økologiske fødevarer, og eksporten af danske fødevarer til Kina og Hong Kong vokser.

Landbrug & Fødevarer forventer, at den samlede eksport af økologiske fødevarer lander på omkring 450 mio. kr. i 2019, fremgår det af en meddelelse, som organisationen har udsendt, i forbindelse med at den økologiske Biofach-messe afholdes i Shanghai.

"Det kinesiske marked er meget vigtigt for dansk økologi. Vi har nemlig set nogle ganske imponerende vækstrater herude på 15-20 pct. gennem de senere år. Og det kinesiske landbrugsministerium, CNCA, forventer, at stigningen i salget af økologi fortsætter," udtaler Sarah C. S. Fuglsig, seniorkonsulent i afdelingen for afsætning, ernæring & markedsudvikling hos Landbrug & Fødevarer.

I de seneste år har det særligt været eksporten af mælkepulver til Kina hos producenter som Arla, Mille Foods og Thise, der har fået opmærksomhed, men ifølge Landbrug & Fødevarer er der nu også fokus på salg af økologisk ost til Kina.

Her har Them Andelsmejeri og eksportbrandet Dairy of 1888 som de første i verden har fået certifikat fra de kinesiske myndigheder til at sælge økologiske oste i Kina, oplyser organisationen.

Ifølge seniorkonsulenten kan danske virksomheder forventer sig endnu bedre muligheder for at øge eksporten af økologi i de kommende år.

"Lige nu forventer vi, at den samlede, økologiske markedsandel i Kina vil være fordoblet til omkring 1 pct. i 2020, hvilket i givet fald vil svare til en omsætning på 60 mia. kr. Og vi forventer, at den danske økologi-eksport vil være mellem 500-600 mio. kr. til næste år," siger Sarah C. S. Fuglsig.

Økologiske kaninavlere kan ikke følge med efterspørgslen

Dansk pålægskoncernen slår døren ind til Kina efter syv år: Lidt af et tovtrækkeri

Nye kinesiske regler hev tæppet væk under Arlas vækst i 2018

Mere fra FødevareWatch

Ketchupeffekt redder resultatet hos kæmpen Euro Cater

Den nordjyske Euro Cater-koncern, der omsætter for over 8 mia. kr., har igen haft et svært og coronapåvirket regnskabsår. Samlet blev det dog til et positivt resultat i et år, hvor store nedgange blev afløst af store opture, siger økonomidirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier