FødevareWatch

Orkanen Dorian blæser forbi Atlantic Sapphires amerikanske laksesats

Den ødelæggende orkan Dorian, der har kostet fem mennesker livet på Bahamas, rammer ikke den amerikanske kyst med samme fygtede styrke, og dermed undgår Atlantic Sapphire, at katastrofen rammer selskabets millionstore satsning i Florida.

Foto: Cicilie S. Andersen

Orkanen Dorian er blevet nedgraderet fra at være en kategori 5-orkan til i stedet at være en kategori 4-orkan, og dermed kan Atlantic Sapphire, der investerer tungt i opførelsen af landbaserede lakseopdræt i Florida, ånde lettet op.

Det skriver Ilaks.no.

Natten til tirsdag har Johan E. Andreassen, der er Atlantic Sapphire-direktør, på Twitter skrevet, at man ser ud til at have undgået ankomsten af en altødelæggende orkan.

"Solen går ned i Homestead mens der yderste dele af Dorian skimtes mod nord. Vi undgik en stor én," hed det i tweetet fra manden, som står i spidsen for det børsnoterede selskab, der i maj blev prissat til, hvad der i danske kroner svarer til 4,9 mia. kr.

Samlet regner Atlantic Sapphire med, at der skal investeres omkring 850 mio. kr. i Miami-anlægget, som i sidste ende skal kunne producere 90.000 ton laks om året.

Hidsig budrunde i norsk laksebranche — kan blive dyreste opkøb nogensinde

Atlantic Sapphire indsætter ny direktør

Norsk laksepioner henter stort millionbeløb i ny aktieemission

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier