FødevareWatch

Professor: Aarhus Universitet burde have reageret hurtigere i sag om kødrapport

"Det havde set mere overbevisende ud, hvis man havde reageret, før ministeren bad om en redegørelse." Professor emeritus Heine Andersen mener, at Aarhus Universitet burde have handlet hurtigere på kritikken af den oksekødsrapport, som mandag blev trukket tilbage.

Foto: Lars Krabbe/ Ritzau Scanpix

Det er ikke hverdagskost, at universiteter ser sig nødsaget til at trække offentliggjort forskning tilbage, som det var tilfældet, da Aarhus Universitet mandag sammen med DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug trak den oksekødsrapport tilbage, som i de seneste uger har været omgærdet af kritik.

Rapporten levede ifølge en meddelelse ikke op til universitetets standarder om armslængde og uafhængig forskning, blandt andet i kraft af, at Landbrug & Fødevarer har skrevet afsnit i rapporten, som blev finansieret af Kvægafgiftsfonden, og som Danish Crown siden ligeledes har bidraget med rettelser til.

Professor emeritus Heine Andersen ved Sociologisk Institut på Københavns Universitet siger til Jyllands-Posten, at det er et højest usædvanligt skridt, som Aarhus Universitet har truffet med tilbagetrækningen, men på den anden side er det godt, at der nu er blevet handlet.

"Det er godt, at man reagerer. Det er selvfølgelig noget skidt, at det her er sket. Men det havde set mere overbevisende ud, hvis man havde reageret, før ministeren bad om en redegørelse. Og set bedst ud, hvis man havde holdt orden i eget hus," siger Heine Andersen til avisen.

Fredag bad uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) om en redegørelse fra Aarhus Universitet. Den redegørelse ønsker hun fortsat, skriver Jyllands-Posten.

Oksekødsrapport trækkes tilbage

Landbrugslobby tilbagebetaler penge for omstridt oksekødsrapport

Forskningsminister kræver redegørelse om oksekødsrapport

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier