FødevareWatch

NNF om Danish Crown-fyringer: Det er en håbløs situation

Meldingen om 175 fyringer hos Danish Crown kommer ikke som en overraskelse hos Fødevareforbundet NNF. De står klar til at hjælpe, siger næstformanden.

Foto: Fødevareforbundet NNF

Når 175 slagterimedarbejdere fra 6. september ikke længere har et job på slagteriet i Horsens, vil Fødevareforbundet NNF stå klar med at hjælpe dem videre i nye jobs.

Det siger de i en pressemeddelelse fredag, umiddelbart efter at meldingen om fyringerne kom fra Danish Crown.

"Vi har jo desværre en vis erfaring på det her område. Til alt held er danske slagteriarbejdere i høj kurs, og selvom det umiddelbart er en trist og træls melding at få, så plejer vi at lykkes med at få folk over i andre jobs," siger næstformand Jim Jensen fra NNF i pressemeddelelsen.

Hos Danish Crown lyder meldingen også fra produktionsdirektøren i Danish Crown Pork Per Laursen, at de aktivt vil forsøge at hjælpe de fyrende medarbejdere.

"Vi vil gøre vores til at hjælpe de fyrede medarbejdere videre i samarbejde med Fødevarebundet NNF og det lokale jobcenter. Vi sætter Danish Crowns socialplan i gang, hvor hver enkelt medarbejder inviteres til samtale for at afklare hans og hendes muligheder, ligesom vi opretter en jobbank for medarbejderne. Blandt andet vil der være muligheder for kurser og uddannelse betalt af Danish Crown," siger han i en pressemeddelelse fra Danish Crown.

Han siger videre, at det har man tidligere haft succes med, og 92 af medarbejderne er kommet videre enten via nyt job eller gennem kurser og uddannelse.

Færre grise i Danmark

Fyringerne kommer efter, at antallet af slagtesvin i de senere år er faldet betydeligt. Forklaringen på det, har NNF tidligere også påtalt, at mange smågriseproducenter kører deres grise til Tyskland, hvor de kan få en bedre pris for grisene.

"Cirka halvdelen af de grise, der bliver født i Danmark, forlader landet, inden de kan blive vekslet til gode danske arbejdspladser. Og det værste er næsten, at mange af dem, der vælger at skippe grisene af sted, er også medejere af Danish Crown. De udsulter deres egen koncern. Det er en håbløs situation," siger Jim Jensen i pressemeddelelsen.

Der skal udover slagteriet i Horsens også ske ændringerne i Herning, hvor man forventer, at det kan ske ved naturlig afgang.

Danish Crown fyrer 175 medarbejdere

Fødevareforbundet løfter pegefingeren overfor svineproducenterne

Danske Svineproducenter: Danish Crown skal vende skuden nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier