FødevareWatch

Danish Crown fyrer 175 medarbejdere

Færre slagtesvin koster 175 slagterimedarbejder jobbet på Danish Crowns slagteri i Horsens. "Det er en rigtig træls situation," lyder det.

Morten Stricker/Ritzau Scanpix

Høje priser på svinekød har ikke været nok til at gøre op med det faktum, at antallet af slagtninger på de danske Danish Crown-slagterier er faldet så markant, at det ikke længere er nogen god forretning at have alle folk gående.

Derfor reduceres kapaciteten på slagteriet i Horsens, skriver koncernen i en meddelelse, hvor det videre hedder, at man fyrer 175 medarbejdere.

"Det er en rigtig træls situation. Vi så en lille stigning i leverancerne af slagtesvin gennem 2018, men siden nytår har vi oplevet et fald på omkring fem procent i forhold til sidste år. Derfor er det nu nødvendigt at tilpasse kapaciteten, og vi kommer efter alt at dømme til at sige farvel til omkring 175 medarbejdere," siger Per Laursen, produktionsdirektør i Danish Crown Pork, i meddelelsen.

Hen over sommeren vil antallet af slagtninger i Horsens blive reduceret fra omkring 100.000 til cirka 85.000 grise om ugen.

Den generelle nedgang i tilførslerne til Danish Crown skyldes ifølge koncernen selv, at en del andelshavere i forlængelse af tørken sidste sommer er stoppet med at have slagtegrise for at undgå at købe dyrt foder. Sideløbende er eksporten af danske smågrise, der sendes til opfedning og slagtning i først og fremmest Tyskland og Polen, fortsat med at stige.

"Kombinationen af færre slagtegrise og større eksport af smågrise har desværre konsekvenser for os og vores medarbejdere her og nu. Hvis vi skal holde grisene hjemme i Danmark, så skal vi levere en afregning, der gør det attraktivt at fede grise op i Danmark. Vores strategiske mål er at kunne betale vores ejere 60 øre mere pr. kilo grisekød end gennemsnittet i de sammenlignelige europæiske lande. På den front går det nu fremad efter en længere periode, hvor vi har haltet efter," siger Jais Valeur, adm. direktør i Danish Crown, i meddelelsen.

Danish Crown under pres: Overvejer lukning af dansk slagteri

Ifølge meddelelsen er det særligt Horsens-slagteriet, der bliver ramt, fordi man her hver dag slagter flere svin, end medarbejderne i resten af organisationen kan nå at forarbejde.

"For en virksomhed som Danish Crown handler det hele tiden om at have et så effektivt setup som muligt. I det her tilfælde kan vi ved at gå ned i kapacitet i Horsens opnå en mærkbar reduktion i omkostningerne. Det er dog mindst lige så vigtigt, at vi med den her model bevarer muligheden for at skrue op for antallet af slagtninger igen, for vi har en tro på, at vi allerede i efteråret vil se en stigning i tilførslerne af grise fra vores ejere," siger Per Laursen.

Ud over Horsens tilpasses kapaciteten også på slagteriet i Herning, men her er det forventningen, at det kan ske ved naturlig afgang.

Danish Crown: Europæere mister appetitten i varmen

Tysk Danish Crown-rival kom "ordentligt" igennem udfordrende 2018

Danske Svineproducenter: Danish Crown skal vende skuden nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier