FødevareWatch

Fiskeriforeningen vil også begrænse torskefiskeri i Østersøen

Danmarks Fiskeriforening foreslår – på linje med ministerens forslag – at begrænse torskefiskeriet med 70 pct. i den østlige Østersø for at bremse nedgangen i bestanden. Foreningen mener dog ikke, at man kan skyde skylden på fiskeriet.

Foto: Ritzau Scanpix/Morten Stricker

Danske erhvervsfiskere er bekymrede over nedgangen i torskebestanden i Østersøen, og derfor anbefaler Danmarks Fiskeriforening at begrænse fiskeriet med 70 pct. i år.

"Uanset hvad der har forårsaget den dårlige tilstand, så vil fiskeriet gerne være med til at forbedre situationen," udtaler Kim Kær Hansen, næstformand i Danmarks Fiskeriforening, i en pressemeddelelse.

Foreningen påpeger, at især sælbestanden på 50.000 sæler spiller en vigtig rolle, fordi de spiser fiskene og spreder parasitter, som forhindrer torskene i at vokse.

"Fiskeriet forlanger, at der bliver gjort noget ved sælbestanden. Man kan ikke have den store sælbestand, samtidig med at man har en bæredygtig torskebestand," siger Kim Kær Hansen i meddelelsen.

Desuden spiller forurening ind, mens større iltfrie områder på havbunden gør det svært for fiskene at finde føde, ifølge foreningen.

Det er dog umuligt at undgå at få nogle torsk i nettet, når man fanger efter andre fiskearter, lyder det.

"Vi kan ikke stoppe for fangster af torsk fra den ene dag til den anden, men fiskeriet er indstillet på at yde sit bidrag til en forhåbentlig genopretning af bestanden af torsk i den østlige del af Østersøen," udtaler Kim Kær Hansen i meddelelsen.

Fiskeriminister vil stoppe torskefiskeri i Østersøen

Bornholmsk fiskekæmpes problemer fortsætter med nyt underskud på 76 millioner

Fiskeriforening: Svært at drive erhverv med yoyo-kvoter

Mere fra FødevareWatch

Ketchupeffekt redder resultatet hos kæmpen Euro Cater

Den nordjyske Euro Cater-koncern, der omsætter for over 8 mia. kr., har igen haft et svært og coronapåvirket regnskabsår. Samlet blev det dog til et positivt resultat i et år, hvor store nedgange blev afløst af store opture, siger økonomidirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier