FødevareWatch

Dansk producent skal høste tonsvis af ørred i Japan

Det danske havbrug Musholm er gået i gang med at høste ørreder i Japan. En af grundene er japanernes positive tilgang til havbrug, siger direktøren.

Medarbejderne på havbruget i Japan er lokale japanske fisker, der er blevet oplært på havbruget de sidste to år. | Foto: Kosuke Suzuki

I midten af 2019 skal de første ørreder høstes i det japanske havbrug Japan Salmon Farm, som Musholm har været med til at etablere. Det har taget tid at få i gang, fortæller Niels Dalsgaard, adm. direktør for Musholm, men slet ikke så lang tid som det ville tage herhjemme.

"Det er fantastisk at være med til at etablere et havbrug i Japan, hvor samarbejdet med det japanske miljøministerium fungerer på en helt anden positiv og konstruktiv måde end her i Danmark," siger Niels Dalsgaard til FødevareWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier